TE KI PA CARAJO!?

vale.
nog om det.

nu har vi vaknat och käkat frulle precis. det blev tjockis frukost återigen, friterat mjölkbröd. vilket betyder friterat bröd doppat i mjölk. nyttigt, verkligen! nu ska jag och julia se klart filmen som vi inte orkade se igår. sen tror jag att lina med familj kommer hit. sen ska jag fixa ett work out schema! eftersom imorn börjar vi smalna! hoppas jag. jag satsar stenhårt!


nadie me escucha..

hahahaha! min vpappa och jag har det så otroligt sjukt kul! idag vid middagen så prata vi allihopa, men varje gång som han sa någonting så var det ingen sim lyssnade. bara jag som garvade så jag kunde dö. alltså, så sjukt kul. sen började han mumla!! haha, vewe, kommer du ihåg när du&jag mumlade där ett tag, vi typ mumlade skit om den andra?! haha. jaja, det var grymt kul iaf. julia sover här inatt. vi ser på chuck and larry nu, den verkar ju väldigt skoj! dock laddas den upp väldigt segt så nu till exempel väntar vi på att filmen ska funka. lyssnar på lars winnerbäck-fribiljett mot himlen, som jag förövrigt tycker är hur bra som helst! hannah, jag räknar ner varje dag! nu är det bara 18 dagar kvar tills den 17 febrúari!

OOOOOOOOOOOJ! höll nästan på att glömma, jag har vart här halva tiden idag! 20 veckor, 140 dagar!! så sjukt länge jag har vart här! och nu flyter det på! det tar verkligen tid men nu har jag det så kul! familjen är som sagt super och snart kommer solen! jag längtar till stranden!!
jaja, nu ska vi fortsätta med filmen så långt det går. puss hej!

FREDAGSBUS

ställde klockan på kvart över 8 i morse. trött som tusan stavlar jag mig upp ur den ganska varma sängen och upp i den otroligt kalla luften. fixade mig fort som vinden för att vid nio möta lina med familj för att käka frukost. churros ofcourse. de var 25 minuter för sena. så jag satt i solen och väntade med ipoden i öronen, tack gud för den! sen bärde det av mot Jerez. bilder och grejer kommer senare okej. för jag glömde kameran så jag har bara bilder ifrån lina och då väntar jag alltså tills jag har bilderna. för ert eget gillande.
kom hem runt 9 och då satte jag , tato och jesus genast igång och kastade pil igen. vi har lixom fastnat i någon kastapil humör. vi älsakr det! och jag tar tbx alt jag skrev igår. jag är bra! sjuuukt bra! jag van nästan alla gånger. sen blev det stekt ris och kött till mat, lite pilkastande med jesus, lite tv och sen satt alba och jag och pratade samt att hon strechade tokan. så söt! haha, sina små korta ben! ja, söta, underbara Alba!
vill också meddela att om 19 dagar kommer min pappa! OOOOOOOOOOOMG! jag blir sö glad och nervös så jag ler. jag längtar så otroligt skapligt mycket! underbart kommer det bli! imorn ska jag nog planera allt jag vill visa honom, och vad för mat vi måste äta och sånt strunt! fantastiskt!

luego.

DAYTRIP TILL JEREZ!

dagen till ära vaknade jag vid kvart i åttan av klockan och var så trött så det inte var sant. stressade som ett djur för att hinna till lina innan halv nio men ja, lyckades med en minut tillgodo. springandes till bussen, hinner som tur är. till cadiz, väntar på bussen mot jerez. köper två colacao, väntar. bussen kommer, vi pratar, lyssnar på musik, pratar. framme i jerez vid 11 typ. köper lite frukost. en kaffe, en macka och självklart en bulle! väntar, pratar, musik. äntligen, ett plan rullar in. paniken stiger i linas ansikte. samtidigt i mitt. på ngt sätt kändes det lite som attmin familj också skulle komma. nervösa som få ser vi ehnnes föräldrar kliva ur planet. vi springer ner till ingången och väntar. en kvart typ. föräldrarna kommer ut, deras blickar går förbi oss mer eller mindre. haha, men sen ser de lina och kramar, kramar och kramar. samt två handskakningar till mig! haha. jag grät lika mkt som lina. alltså, känslosamt det här med familjer. bilen hem till san fernando, lunch. de kommer sen tbx med hela familjen, alltså barnen och de. fikar. julia kommer. sen drar de och jag julia och lily går mot julias hus. hejdå till henne och jag och lily går till mercadona eftertsom hon ville köpa ost. sen bär det av hemåt. runt 8 börjar vi kasta pil, jag, alba, jesus, tato och adrian. så jäkla roligt! vi hade det skitkul verkligen! och guuuuuuuud så bra jag var! sen blev det mat, sandwitch! jag får aldrig nog utav den utsökta mackan! så simpel, men ack så god!

julia, linas mamma och pappa, lina och jag.

två snygga brudar som vi. man kan ju undra varför vi verkligen inte vann.

IT'S HARD TO SAY THAT I RATHER STAY AWAKE WHEN I'M ASLEEP'

hej hopp! har precis ritat, en teckning! herregud säger nog många. jag med. men jag kan inte bli stoltare över mitt mer eller mindre mästerverk. på riktigt alltså, borde ta bild på den och visa er. för den är fan fin, det är en tjej. hon tittar neråt. mm. haha, den bilden jag ritat av igår så tittade jag och tato på den och sen så tänkte vi att jag kunde vara tjejen. så jag stälde mig som hon och böjde lite på huvudet och tittade neråt lite dystert. haha, det var roligt! idag ahr jag inte gjort så mycket. lina kom hit efter skolan och ville sova lite siesta. men det blev aldrig av eftersom vi glodde på alba och alex som dansade ist. de är så grymt bra så jag vill bara slita benen av dom av avundsjuka. alex är så jävla snygg också så man har lite att titta på. min vmamma och vpappa är så otroligt fina! min vmamma är så snäll, rar och mysig och min vpappa är så sjukt rolig. har sagt det förr men skönt med en vpappa som kan få mig att skratta precis som min pappa! underbart! jag saknar mammas mat lite också vilket jag sa idag och då började min vpappa säga att jag inte tyckte om min vmammas mat bara därför! haha, det var också kul! jaja, imorn kommer linas föräldrar. ska bli kul att träffa dom! och nu är det bara 21 dgar kvar tills pappa kommer! wohoooooooo!


WE WHO DON'T CARE'

HALLÅ DÄR! nu är jag hemkommen efter allt fixande. pilates och promenad avklarat. härligt värre säger jag bara! pilates är ju helt fantastiskt! men det var dock väldigt annorlunda emot vad jag är van vid. jag är van vid pilates i mitt rum, tjugo minuter på golvet. nu var det en snygg sal, lite musik, nästan mer som yoga, en typ maskin, en ledare och bara jag , julia och en till lite äldre kvinna. det gick jättebra! dock gillar jag inte att ha ryssen på besök när man gör pilates. menmen, det funkar det också. sen följde jag julia en bit på vägen hem till henne så det blev en 45 minuters promenad också!! toppen.
nu ska jag prata med pappa hade jag hoppats men det verkar som han än en gång glömt sin lilla, men otroligt mogna dotter! jaja, jag överlever. ska väl ta en dusch, fixa naglarna och kläder tills imorn som jag fortfarande fixar på kvällen innan eftersom jag  alrdig har tid med sånt på morgonen. om jag inte vill gå upp vid 4 då vill säga. så det är en vana som håller i sig.
btw, har ju börjat lyssna på tommy körbergs anthem igen, jag kan ju bara säga att jag älskar den låten mest av nästan alla låtar. den är helt fantastisk! plus att den påminner mig om underbara 9bm1, vilket aldrig är fel!


en gammal goding. gud vad jag längtar till mars så vi kan börja va på stranden. jag ska bli dubbelt så brun som jag är på bilden har jag tänkt. jag ska kämpa med mitt liv!


PILATES AGAIN

ja herregud! det var länge sen jag gjorde pilates, typ 5 månader. gjorde det väl sista gången någon gång i september hemma i sandviken. har nog saknat det lite. jag älskar pilates!! så, nu bär det iaf av till pilatesen om någon halvtimme med julia som borde komma vilken sekund som helst.
skolan idag på förmiddagen, med turen på min sida slutade jag elva eftersom den sista lektionen blev instäld och vi bara hade frilektion och idrott. idrotten gör ju inte jag och känner inte för att vara i skolan bara för att ha frilektion vilket betyder att man inte gör någonting. så jag gick hem tsm med halva klassen!! haha. frukost med vmamma och vpappa, pratade mycket, gud va roligt vi börjar ha det! nu skrattar jag så mycket varje dag så dagarna går väldans fort vilket jag inte säger nej till! sen kom tatos bror juan på besök. prata lite med honom. sen satte jag igång med att städa min garderob. rensa lite, prova lite, sukta efter nya saker jag vill ha, och hitta en och annan tröja jag hade glömt. plus bli av med dammet! härligt!
ja, nu ska jag väl leta igenom garderoben igen efter ngt att ha på mig på pilatesen. gud va kul men framförallt skönt det ska bli! längtar! nu är det bara en timme kvar!

just de, mamma och pappa, vad hände med månadspeng!? har jag inte alltid haft månadspeng? fattar inte vart den tog vägen nu när jag åkte till spanien? det är ju nu jag behöver den som mest?! tänk på det! haha. hör av er om beslutet.....


tuffa killar.
lina, alba och jag. flum urkul kväll! <3

VICTOR Y JAVIER

oh my god. förlåt uttrycket. men det här är så fint och vackert, ni måste titta. underbart! UNDERBART!
alltså, de är dansare i fama och även ett par. ett riktigt par. men nu så dansar de tillsammans också, en så himla fin dans så jag ryser i hela kroppen. TITTA PÅT!

http://www.youtube.com/watch?v=zMLjbbz145U 

jag vet inte hur man sätter in en video i fönstret satt det blir så här! men titta och njut. plus att låten är hur fin som helst också! ja, blandningen av dans och musik och snygga bögar  kan inte bli bättre! :)

 

LIDER IT IS!

jag och julia har nu efter att tittar runt och frågat på olika gym bestämt oss för lider. det verkar ju väldigt bra. lite som friskis&svettis. det finns pilates, gym, yoga, bastu .. vad mer kan man begära. just de, dusch. även massor snyggingar. killar. svettiga. felåt. jag skojjade.
det är också hur billigt som helst! 20 euro för en månad och då får du lixom göra allt. pilates, gymet, boxing, bastu! allt! tillochmed gratis dusch! haha..
imorn ska vi köra pilates på ett annat ställe där vi fick prova gratis så varför inte lixom. det blir bra!
när jag kom hem tog jag en macka och sen gick jag och handlade åt min vmamma. sen ringde mormor som på beställning. minuten jag kom in i huset typ. pratade lite med henne, min mormor! <3
nu snart ska jag prata med mamma, eller ja, när lovisa kan lämna datan och ge den till mamma så vi kan videocama på msn. mm. imorn blire skola.


final de fama

igår var det final. av fama. som de flesta säkert listade ut genom att läsa rubriken.
iaf, jonathan vann. det var väl bra, han dansar som en gud och ser ut somen gud men han är som jävel. ingen snällhet alls typ. han är en snygg person som vet om det helt enkelt. men dansa det kan han och det är väl det man ska döma. han vann iaf. det var han och lourdes som det stod emellan och jag skulle valt lourdes men men. det par som vann var Yaima och Javier. de är också grymt bra!
det blev en sen kväll deftersom det var finalen, den slutade kvart i två . så det blev ingen skola för mig. istället har jag städat verkligen , dyng städat, rummet nu. alltså, alla böcker och grejer som inte är mina men som står i mitt rum och sånt. så nu är det rent. bäddade ut sängen och bäddade om gäst sängen också. rentrentrent.
nu ska vi äta, idag ska jag börja med min kokbok och därför ta den första bilden på maträtter idag. just idag är det en ny maträtt som jag aldrig ätit men det ser fantastiskt ut, och tror det smakar likadant. måste säga att jag har haft jävlig tur med maten. min vmamma måste vara bland de bästa på spansk mat. det smakar underbart! så min kokbok kommer alla där hemma få köpa. 200 kronor och den är er. alltså, en kopia.

julia kommer sen, vi ska kolla in gymmet. se om det verkar bra och om vi ska börja. behöver träna nu känner jag. kilorna börjar bli för många. det är pengarna jag inte riktigt har. får räkna ut hur det blir. jaja, vi ska dit iaf idag och kolla.


lo siento. dålig uppdatering.

nu är det så att vi var utan internet i två tre dagar. de andra dagarna tappade jag lusten för datan. var lite halvt upptagen och ovillig med datan. satt, dålig uppdatering.
helgen har sätt ut så här.
lördagen sov jag hos lina. vi åkte till cadiz och träffade de andra utbytestudenterna samt amerikanska militärer. haha. den ena var trevlig. stackarn. han är i afganistan nu! jagönskade honom lycka till. 
vi sa även hejdå till Lara som åkte hem idag. hon var bara borta 4 månader. ingenting! så sen lördagen sov vi och slappade. på kvällen gick jag och lina och köpte chips, varsin 2 litare och lite smågodis och glodde på två underbart fina filmer! the timetravellers wife och a walk to remeber. jag ska inte säga att vi grät när vi klockan 5 på morgonen sett klart de båda, vi tjöt, bölade passar också in. jag var röd till och med när vi vaknade idag vid 1. sen vid halv tre idag gick vi till farmorn för att käka lunch som alla söndagar. vi käkade, spelade ett skit rolig spel och sen gick jag och julia hem hit vid 7. jag bytte skor och följde henne halvvägs hem. alltså en timmes promenad typ. riktigt bra! 
imorn är det skola igen. på torsdag kommer linas mamma&pappa så då behöve kag ju itne gå till skolan. och igår hade jag vart borta i 19 veckor. 19 av 40 veckor. 
mitt hemresedatum är den 18 juni! wiiiiiiiiiiiiiiiiiiie! 
snart kommer solen mina vänner. stranden redan i mars! 
inte för att skryta.

puss!  

LAS CHICAS!

måste ge en liten kommentar till mina nuvarande tjejer, lina julia och lily. os quiero chicas, os nececito mucho! vihade en jätte trevlig och rolig och framförallt mysig eftermiddag! de gör min tid här riktigt mycket bättre ska ni veta! vi tog alltså en lång promenad till julias hus, det tar tydligen en timme att gå! trodde jag aldrig, så vi gick dit, gick upp ett tag till henne. haha, mina kusiner, hennes syskon, luna och ana är ju för söta. ana ville att jag skulle prova hennes läppglans och så visade hon mig alla hennes leksaker. roligt!
sen gick vi till ett cafe och köpte glass! gott värre!
sen tog vi långpromenaden hem igen!
nu ska jag laga mat med aurori, det blir sandwish idag! mmmmmm!

I WANNA LOOK GOOD FOR YOU'

ännu en dag.
låttilteln på en utav carolas så kära låtar.
lovisa, kommer du ihåg vår carola period? haha, vi lyssnade ju sjukt mkt på en gammal skiva med henne!
iaf. ännu en dag har gått. skolan idag var slapp. hade bara tre lektioner. men ack så jobbigt. jag och lina skämtade om att fem minuter inpå lektionen börjar vi kämpa för anledningar att inte ta livet av oss. vilket har funkat hittills men ni förstår poängen. kon var påängen. nu har vi precis ätit, det blev pasta, med champinjoner och räkor, samt någon konstig ganska äcklig men ändå god biff/röra/fett, ser ut som en friterad liten bajskorv. ja, jag skrev bajskorv. och jag skäms inte. kanske lite.
jag pluggade faktiskt idag, skrev en liten sammanfattning om sveriges sjukvård till ciencias. tato rättade den dock och ändrade väl typ 80% men ändå. sen rensade jag och städade ur min smyckeslåda som skaffat sig en liten dammhög och sen lite annat smått och gott. nu väntar jag på lina och lily så ska vi ta en promenad till julia. vi hade ju som sagt tänkt gå till stranden. men såklart, det regnar. satt det får vi ta någon annan dag. jag längtar också efter pengar så jag kan införskaffa mig lite småsaker som jag strävar efter.
pusshej.

no somos tontas pa na, vale!


oopsi.

seg dag som vanligt då. måste säga att jag har ju så mycket tråkigare än vad jag hade trott, men ibland finns det glädjestunder! idag tog jag julia och lily en riktigt riktigt lång promenad. två timmar! herregud. så nu har jag tränat färdigt för året. nej, imorn blir promenad till stranden ist eftersom lina inte kunde idag. konstigt nog. kommer i säng tidigt idag, eller i säng ja, men sover gör jag ju inte än. nu ska jag se lite gossip girl och hoppas att kanske kanske....
nu åker jag hem om 5 månader! det är bara fem månader kvar! härlig känsla!
lycklig. jaja, puss.

veronika, vi har tid tsm efteråt lixom! <3

MI FAMILIA ES MARAVILLOSA! OS KIERO MUCHO!

haha, har precis haft världens diskution vid middagen om hurvida jorden snurrar runt solen. skit kul men väldigt sorgligt att jag inte vet det. hoppas inte min so lärare läser bloggen. förlåt även till hasse, jag avr inte så uppmärksam på dina lektioner i nian. felåt.
men det var så kul! härligaste familjen alltså! nu ska vi se på fama , det är ngn slags final typ. sen blire gossip girl och god natt. imorn är det skola......... så roligt tycker jag det ska bli. jag ska sliuta kommentera skolan. den ör inte värd att nämnas. dock julia må jag säga är en pingla i klassen. tur att hon finns iaf. imorn blire som sagt stranden och sen ska alba klippa mig! hon har en bra saxhand. 8-)


18 VECKOR, EN DAG

haha. exakt.
sov hos lina igår. utgång var iaf fel, ibland tar även jag fel på lukter. förlåt. felåt.
idag har vi vart hos farmorn. hela dagen. käkat lunch, barnen lekte, jag och adrian tittade på simpson och garvade i takt. haha, så kul är det! det är nog det ända jag kan se på tv och inte vilja döda mig själv av för att dubbningen suger. dubbningen spelar ingen roll i simpson.simpson är simpson, på alla språk.
nu sitter jag och väntar på mamma. vi ska prata. har inte sett henne på 18 veckor och en dag. två dagar tror jag nog tom.

jag har däremot varit här i 18 veckor och en dag nu. kan också tillägga att om exakt en månad kommer min pappa på besök! wiiiiiie! kan också tillägga att om exakt1 vecka och 4 dagar kommer linas familj på besök. ska inte heller bli tråkigt. kan också tillägga/skryta och säga att imorn ska vi ta en långpromenad till stranden för att sen förhoppningsvis men troligen inte springa på stranden och ha en lite klockan 6 fika som vi kallar det. mm, låter bra va!

hejdå!

sega dagar. luktar utgång ikväll

sitter och pratar med dominique. en tysk utbytesstudent som bor i cadiz. vi planerar en utgång. men jag kan bara om lina kommer hem eftersom jag måste sova hos henne isf. så vi får se! men ngt måste fan hända nu. känner mig inte som mig själv. har inget att göra, tråkig. ska ut och springa nu tror jag. ta en duch och hoppas tillgud att lina kommer hem så vi kan gå ut ikväll!


FREDAG

händelselösa dagar strömmar på. men jag har inte tråkigt. jag är trött, slappar lite. på måndag börjar skolan igen, skiten. sen är det en vecka kvar och linas föräldrar kommer! toppen. ska bli kul att trffa dom lite. tjejerna kommer hem från madrid imorn, ska bli ritkigt skönt och kul att träffad om igen! känns som evigheter faktiskt! idag har vi ätit riktig usa mat, fast dom äter ju ägg och bacon som frukost och vi åt det som lunch men ändå. till middag ska vi äta något som är så himla gott men jag har ingen aning om vad man kallar det. alltså, fisk och gröna grejer. ni vet ni i min klass den grönsaken vi aldrig kom på namnet på men som alla älsakde? ja, den är det iaf. jättegott , verkligen! jag och alba kollade på fama idag, och det var så bra! sen släppte vi ut fåglarna lite! haha, alla var livrädda för att de skulle bita oss, så vi satt och skrek för oss själva! haha, världen fjollor men ändå! sen kom min vfaster och familjen med sötaste ungarna i spanien! guuuuud så söta säger jag bara! eller okej, två av tre! haha, men åh så söta!

nu blire till att hjälpa aurori med maten , kolla lite på tv med tato, käka, gossip girl sen sova till två eller ngt imorn! haha, nej, men det skulle vara skönt!
vädret börjar btw bli varmare och det regnar inte lika ofta. och om det regnar så är det kort och smått. inte som förut i timmar och hur mkt som helst. skönt! nae, jag tar tbx allt, nu ska jag prata med alejandro! :D

puss hej!

QUE gracioso!

hahahha, måste bara berätta det här! det var så kul så jag kröp ihop i en boll i soffan när det hände! haha, vi tittar på fama jag tato och alba. fama är ett dans program, typ dom dansar och lite som big brother samtidigt! skit samma, varje gång innan dom ska dansa säger programledaren y ya a bailar!  vilket betyder typ, let's dance! när hon sagt det så säger tato y ya a fregar! hahahahahahaha! alltså, det är inte så kul för er sominte fattar men det betyder iaf, let's diska! hahahah, herregud vad jag skrattade!


tato, min fullt normala vpappa. på julafton. tror han sjunger. eller gäspar.

4 MESES HOY, I REALLY CAN DO THIS

andra skoldagen. den oro och ynklighet jag kände sekunden jag gick och la mig igår var inte som helt borta när jag vaknade men nu är den det. jag känner mig stark igen, jag kan det här lixom! plus att jag bad min vmamma ( mitt nya, favoritord att kalla familjen här med är att lägga till ett v framför, som betyder värd, det är dock snott från veronika, hon har första rätten på ordet men ändå. ) att ge mig en kram, det kanske funkade. vem vet. iaf, nu mår jag bättre . snart ska jag prata med pappa, och sen ska jag till lina och äta där. hon åker ju till madrid imorn så jag tänkte passa på att träffa henne så mkt jag kan innan hon drar och jag inte kan träffa henne på 4 dagar! haha, 4 dagar, det känns så mesigt. jag är ju ändå van nu kan man säga att vara utan mina älskade i 4 månader! 
 4MÅNADER!
jag har varit här i fyra månader, herregud! det är lång tid!

om cirka en månad kommer pappa! och sen är det bara stranden i 3 månader kvar, sen kommer jag hem!
har tänk på hur mkt jag faktiskt lärt mig att uppskatta allt där hemma. fatta vad lycklig och hur underbart bra jag kommer må sen när jag kommer hem! och vad stolt jag kommer vara! att jag gjorde det, trots alla tankar om att jag antingen skulle komma hem för tidigt eller inte komma hem alls! haha! jag ska se till stt motvisa de båda sidorna genom att komma hem exakt det datum sts ger mig en biljett till! så det så! alla ni som förlorar pengar nu, sorry! :P




första skoldagen

FYYYYYYYYYYYYY!
jag mår helt enkelt lite sämre när jag är i skolan, eller lite sämre var en underdrivt. ibland mpr jag bara piss i skolan. det är så stelt och nervöst. och tråkigt! men okej.

dagen gick iaf ovanligt fort.

jag fryser som en lite mus, alltså om inte värre! det är så fruktansvärt kallt! men nu är det ju braa några veckor kvar tills vi kan börja vara på stranden! ;)

puss på sara holmberg som jag saknat så!

en underbar kväll och dag i Cadiz!

ja, i går drog vi till cadiz bara för vi inte hade ngt och göra och för en gång skull så regnade det inte. vi käkade mc donalds satt på stranden, pratade och sen mötte vi fanny och hennes vän f¨rån sverige somvar på besök, linn. så då bestämde vi för att vi skulle komma tillbaka sen på kvällen för att gå ut. så det gjorde vi. vi träffade fler utbyttesstudenter. mest från tyskland. en kille som hette fabian från tyskland, en tjej som hette lara från tyskland, en tjej som hette dominique från tyskland och en tjej från japan. det var ritkgit kul igår! sen träffade jag the one and only på länge,- alejandro. han var underbar! mer säger jag inte. han var så otoligt rolig och pratig. vi pratade om typ allt han och jag! alejandro. fina jenas hade han också!

imorn börjar skolan. roligt. väldigt.

ONE OF THE BEST FRIENDS

har precis pratat med sensuellaisabella den underbara! :D
så härlig hon är, blir glad och peppad till att få tiden gå ännu fortare bara av att se henne! vi pratade på skype den häe gången har ju inte sett henne på snart 4 månader! men nu såg jag henne, söt, blond, ganska ful, som vanligt! :) men alltid lika underbar! puss tjejen <3

idag är alltså en skypedag, ska prata med pappa sen hoppas jag. nu ska vi käka.



btw, har jag inte sagt att jag snart vill hänga mig sjäkv bara för att ingen kommenterar mina underbara inlägg. ni behöver bara skriva ,- okej . eller ngt. TACK!

ENTONCES, TENEMOS PRISA

kom precis hem från bio med lina och lili. vi såg las fantasmas de mis ex novias vilket betyder den där filmen som heter något med goasts och ex girlfriends.. den var riktigt okej, han är ju så snygg så han liuxom gör filmen bra. det var kul iaf nu när man typ förstår allt det skitdåliga dubbningen!
annars har dagen vart slapp, städat fått paket från pappa :D:D wiiiiiiiiiiiie! desperate houswivew säsong 5, underbart! den ska jag se snart. efter gossip girl säsong 2. mm, imorn ser också ganska dött ut. det har blivit kallt här, riktigt ordenligt kallt. aurori sa att det har kommit vindar uppifrån. mm, jag k'nner det också!!!

god natt.

LOS REYES 5-6 ENERO

nu har julklapparna äntligen blivit öppnade!! härligt. det var ritkgit mysigt faktiskt, tidigt på morgonen väckte Jeus mej och sa att  los reyes hade varit här! haha, man tror påt om man vill. alltså, för er som inte har förstått,det vill säga linda som verkade förvånad över att dom inte hade tomte när jag sa det typ igår. dom har ingen tomte här, dom ha något som kallas los reyes . klart för alla?! haha :) los reyes kommer den 5 januari, dom anländer kan man säga, och när dom gör det så är det som en carneval. eller ett tåg med grejer man kan titta på. varje år med ett nytt tema. årets tem var disney, vilken tur jag har! :D så det var alltså olika vagnar med olika disney figurer och  massor barn. barnen kastar karameller. och hårda karameller! alltså, se upp, för jag fick en i huvet som gjorde himla ont! och barnen typ kastar så hårt dom kan med viljan att döda i ögonen!! i detta tåg någon gång kommer de tre reyes . jag tror att det är de tre vise männen. men jag vet inte. något är det. de heter iaf Baltasar, Gaspar och Melchor. man ska välja en och jag valde Baltasar, just för att Aurori också har honom som rey. ja, detta hände alltså på kvällen den 5 januari.
bilder please.

En utav los reyes , jag vet inte vem! haha.

Baltasar,
tyvärr, någon bild på den tredje finns inte.








sen dagen efter, den 6 januari, var det alltså dags att öppna julklapparna. det såg ritkigt mysigt ut när jag vaknade och tittade in i vardagsrummet!
 
LITE JULKLAPPAR OCKSÅ!




stenen får man av los reyes om man varit ett dumt barn. så det var ju himla roligt när jag öppnade paktet och fick höra gapskratten bakom mig! haha. det var roligt faktiskt. nej men julklapparna var ritkigt fina, en del, och dom betyder mycket lixom! mina julklappar till dom var också lyckade. aurori lyssnade på skivan sen och grät för hon tyckte om det så mkt. jag tar det som ett bra betyg!! mm, det blev riktigt bra! :D

CORDOBA 28-30 DECEMBER 2009

vägen till cordoba var mycket tråkigare än till granada första gången. vägen var krokig, guppig men det var väldigt snyggt utanför. olivträd i rader och vita, små, söta stenhus. väl framme vid hotellet fick vi en chock! hotellet var underbart med STORA bokstöver! alltså, 4 stjärnigt och inte en stjärna för lite! så snyggt var det, så lyxigt och vuxet! haha. här fick inte alla plats i ett rum så jag och lina delade och lili och julia i ett annat som låg vägg i vägg med vårt! det regnade fortfarande i mängder!

På kvällen gick vi ut och käkade italienskt, det blev en fantastiskt god pizza! supergod var den!
dagen efter sov vi till klockan 1, helt slut var vi. men det regnade fortfarande som tusan så det gjorde inte så mycket. tog en lång och riktigt skön duch sen, den bästa duch jag troligen kommer ha på de cirka 5 återstående månaderna och den bästa duch jag haft de här tre och en halv månaderna också! haha. det var underbart! sen käkade vi lunch på mc donalds! kära mc donalds! efter det sen på kvällen gick vi på BIO,  avatar den var grymt bra! så härligt film. nu vill jag bara se den på engelska och förstå de sista detaljerna! bra var den  iaf!

sen nästa dag så åkte jag lina och julia till en moske. lili ville inte följa med utan stannade hemma tokan. jaja, hennes förlust som man brukar säga! mosken var helt fantastisk! så snygg alltså, och helt otroligt stor!




ja, det var lite utav de hundratals bilder som finns på den dagen i mosken. dagen var skitbra verkligen! jag träffade svenskar kanske jag ska tillägga! och herregud! det var känsligt kan jag säga! konstigt, väldigt skumt. men jag börjar gråta efteråt. och jag var typ skakis när jag försiktigt frågade om de kunde ta en bild på oss. prata svenska kunde jag knappt heller, det är svårt att prata spanska och sen helt plötsligt svenska! haha.

sen när vi skulle hem så började det ju såklart spöregna igen.



ja, även det här var en liten uppladdning av alla bilder som finns! de kommer lite åt gången lovar jag.
resan var riktigt härlig. städerna är fina, större med fler och snyggare människor. och människor med lite känsla för kläder. det är det inte alla som har här i san fernando. men jag gillar dom ändå!:)
tack för mig.

GRANADA, 26-28 DECEMBER 2009

jaha, nu äntligen tar jag mig tid för dessa två långa inlägg med bilder och grejer. det tar tid att ladda upp bilder! men ja, här kommer en liten resume av den underbara, första resan jag gjort i spanien!


jaha, resan började klockan 6 på morgonen. vi skulle nämligen ta en buss till Cádiz klockan 7 och därifrån ta en annan buss till Granada klockan 9. mm, det gick ingen annan buss till Cádiz nämligen. väl uppe, klockan 7 står vi vid busshålplatsen. men nu är det ju så att ingen verkligen vet hur san fernando fungerar än, så vi står vid fel hållplats. typiskt. vi tar en taxi till Cádiz, vilket iförsig inte gör så mkt eftersom det är bara några cent dyrare än buss dit. sen går bussresan till Granada väldigt bra! jag satt med Lili och de andra ett steg framför oss! det tog fem timmar men det var bara skönt att sitta med ipoden, snacka lite skit med tjejerna och titta ut genom förnstret!

väl framme vid hotellet, det spöregnar! stora, hårda, blöta droppar. checkar in på hotellet  med 2 stjärnor men borde ha fler så som utsikten var från den i soligt fall underbara balkongen!


ser ni snön på berget!? juuuuuuuulkänsla. nej.

resten av dagen var vi bara på hotellet eftersom det som sagt regnade stenar, men sen när kvällen kom slutade det plötsligt regna så vi fixade till oss för att gå ut och käka och sen kila vidare ute. käkade kina mat som omväxling och gick sen och strosade resten av kvällen. vi hittade iochförsig en jättemysig, tuff, liten cuba bar. där bjöd de på drinkar och vi fick skriva på väggen! haha, jag skrev,- I was here! tönt som jag är. jessen lixom!:)  mötte några trevliga killar sen som vi pratade lite med men annars hände ingenting. vi kom hem sen där framåt 4-5. spanien är mycket senare än sverige får man komma ihåg.
frukost dagen efter på hotellet och sen bar det av till Alhambra  som är en stor typ park. fint, men inget särskilt.






Sen var vi helt döda, och vi hade tur med vädret under dagen som ni ser men sekunden vi klev in på hotellet igen så öppnade sig himlen igen. vi bestämde oss för att köpa mat till hotellet. blev kina igen. mm, så gott och mysigt med mycket prat och skratt på hotellet. klockan 2 somnade vi helt slut allihopa!
dagen efter chekade vi ut klockan 12 för att sen sitta på ett cafe till 2 när bussen mot Cordoba skulle åka iväg!

lite köpt fick jag uppe i Granada, ett leopard linne som jag bara älskar och paljett tights, och en sjal, riktigt snyggt!

FELIZ AÑO NUEVO

kvällen är över, kvällen var lyckad. skratt, dans, mat, vindruvor och söta barn med sköna föräldrar! jag hade en bra kväll, en bra 1 januari och nu har redan typ 2 dagar gått utav 2010!! tiden går så himla fort! skönt, men lite skrämmande. snart kommer pappa lixom! :D hoppas mamma och johan och lovisa kommer också! <3

så här såg kvällen ut. ungefär. det är svårt att fånga skratten och stämningen på bild.



jag, jag & Alba, Tato & Aurori



Lina & Seabstian & jag, några utav kusinerna, barnen dansar


de tolv vindruvorna man så snabbt skulle trycka i sig. de tolv slagen när klockan slår tolv, varje slag ska man äta en druva. alltså, ganska omöjligt. jag han bara med typ 4, så jag satt och åt vindruvor stressat även klockan 00.04 typ. haha, men nästa år ska jag klara det!



ja, kvällen bestod av mycket mycket dans!

vi kom dit lite sent eftersom det regnade som tusan och ingen kunde gå som vi ville, jag hade trots allt skyhöga klackar att skylla på! när vi kom dit satt alla tills bords. lägenheten var liten men det hindrade ingen från att ha kul och väsnas som om vi var ensamma i hela staden. maten liknade julmaten. kräftor, räkor, chips, bröd, ost och skinka. plockmat som vi svennar kallar det. det var gott. väldigt gott! sen var klockan typ tolv och vi glodde på tvn. sen förberedde vi oss för att käka de tolv vindruvorna som alltsp inte alls representerar de tolv månaderna som jag har trott utan de tolv slagen när klockan slår tolv. på de tolv slagen ska tolv druvor hinnas ätas. svårt, med andra ord. jag klarade det inte. sen bara dansade vi och hade det revligt till ungefär 5 då jag gick hem till Lina och sov där. alltså blev julaftons kvällen senare än nyårsafton. skumt. men kul. dagen efter vaknade jag och Lina vid klockan 2, då var det snabba tag att fixa sig och gå tbx till abuela Manuela för att käka lunch. maten var den samma och dansen och skratten. ett bra nyår alltså!


RSS 2.0